Skrivkurs på Runö i oktober 2019

Skriv om klass – en helgkurs med Arbetarskrivare

 

  • När? 18–20 okt 2019. Kursen inleds på fredagskvällen och avslutas söndag em.
  • Var? Runö folkhögskola i Stockholm
  • Avgift och anmälan: Kursavgiften är 2 300 kr. Där ingår kost, resor och logi samt plats på abonnerad buss mellan Stockholm Cityterminal och Runö. Anmäl dig till Monica Pettersson: monica66acdc@gmail.com.
    Sista anmälningsdag 30 augusti. Kursavgiften ska vara betald senast 6 september. Vid anmälan får du betalningsuppgifter.

Genom föredrag och skrivövningar tränar vi tillsammans på att skildra konflikter, karaktärer och miljöer. Fokus ligger på att skriva noveller, romaner och poesi om klass och arbete. Vi kommer att diskutera arbetarlitteratur och hur man skapar egna, längre texter. Den som vill har möjlighet att läsa upp sina texter inför publik och får öva på det i förväg.

Kursledare är författarna och skrivpedagogerna Henrik Johansson och Carola Ankarborg.

Kursen är öppen för både nya och mer erfarna skribenter. Man behöver inte vara medlem i Arbetarskrivare för att delta. Du skriver på vilket språk du vill, men undervisningen sker på svenska. Max 20 deltagare. Hälften av platserna är vikta för medlemmar i LO-förbund.

Medlemmar i LO-förbund kan söka ekonomiskt stöd för att delta i kursen hos sitt förbunds studieansvariga. Ange i anmälan om du är LO-medlem och i så fall vilket förbund du tillhör. Deltagare från tidigare års kurser hamnar på  reservplats och kommer med i mån av plats. Kursen genomförs om ansökningar om finansiering beviljas.  

Har du några frågor? Mejla kursledare Henrik Johansson: johanssonshenke@gmail.com

Skrivkursen ”Skriv om klass” genomförs med stöd av ABF, Runö folkhögskola och Arbetarrörelsens kulturfond.