Nya böcker från våra medlemmar

”Bris i nuet” – texter av Kristin Allwood

Kristin Allwood ger i dagarna ut sin bok Bris i nuet som är en samlingsvolym med hennes senaste texter. Beställs via e-post: allwoodkri@gmail.com eller tel 070-456 72 76.

”Haiku åt folket” – Birk Andersson

propagandan
tar förnuftet
till fånga

ett hästjobb
att kohandla
om budget

öppna kontorslandskap
utan väggar
går fler in i dem

I slutet av augusti släpper Birk Andersson från Malmö boken ”Haiku åt folket” på Fri Press förlag. Boken innehåller teman såsom politik och arbete och tar upp olika samhällsproblem, ibland med lite ironisk och komisk vinkel. Boken kan köpas via förlaget och bokhandeln, men helst via författaren själv: birk.m.andersson@gmail.com.

”Valkvisor” – kommande diktsamling av Karin Nilsson

Den 28 oktober släpper Karin Nilsson diktsamlingen ValkvisorEkström & Garay förlag. Boken handlar om brända, brustna, utförsäkrade liv och kroppar. Det är en bok om dotterskap, ursprungsplatser och så mammajorden.

Boksläppet firas på Kulturcentrum i Sandviken lördagen den 26 oktober kl. 19 med ett offentligt arrangemang med uppläsning av Karin Nilsson och musik av Sara Fridholm, folkmusiker från Torsåker. Varmt välkomna!

Andreas Svanberg släpper novellsamling i höst

Omslaget är en målning av Helsingborgskonstnären Edvard Andersson (edvardandersson.se). Författaren har fått tillåtelse av barnbarnen att använda bilden.

Andreas Svanberg som är bosatt i Örkelljunga kommer i höst ut med en novellsamling på nystartade Ekström & Garay förlag i Lund. Samlingen heter Meteorologen som inte hade hjärta att säga att det skulle bli dåligt väder efter en av novellerna. Boken innehåller elva noveller som flera av dem tidigare publicerats i tidskrifter och antologier, företrädesvis i Mål & Medel och Arbetarskrivares antologier. Svanberg arbetar även på en bok om konstnären Edvard Andersson tillsammans med dennes barnbarn.

”Krokodilens vändkrets” – debut av Jona Elings Knutsson

Jona Elings Knutssons debutroman Krokodilens vändkrets (Albert Bonniers förlag)
kommer ut 24 januari 2020.