Fler nya böcker från våra medlemmar

Våra medlemmar kommer, och har kommit, ut med flera nya böcker under hösten. Fler boktips på böcker skrivna av medlemmar hittar ni här.

”Den korta stund” – Lena de Veen

Lena de Veens debutbok Den korta stund (Lil’Lit förlag) har precis kommit ut. Lena medverkade bland annat på Bokmässan i Göteborg, då hon och Charlotte Qvandt samtalade om sina böcker på Litteraturscenen.


”Brutet löfte” – Henrik Valentin

Henrik Valentin ut med romanen Brutet löfte (Fonem förlag). Romanen handlar om ett ovanligt yrkesbyte: från tjänsteman till verkstadsarbetare. Författaren diskuterar på olika sätt denna både klassiska och otidsenliga uppdelning av yrken.

Boken finns tillgänglig hos all typ av fackbokhandel.


”Kompisjakten” av Lotta Hellström, ill. av Linda Weiland

Hur är det att vara barn idag? Hur känns det att vara ensam? Vem kan man vara vän med? Får man vara kompis med gubbar? Måste katter alltid vara inomhus? Detta är frågor som Lotta Hellström, sedan många år medlem i Föreningen Arbetarskrivare, skriver om i debutboken Kompisjakten (Under The Kite Publishing), en kapitelbok för 6–9-åringar. Boken den första i en serie om Vida som flyttar in på Planetgatan.

Boken släpptes officiellt på Bokmässan i Göteborg och kan recensionsexemplar kan erhållas genom författaren, forfattarlotta@gmail.com, eller förlaget Under The Kite Publishing.


”Röda mejeriet” – Gunnar Brulin

Gunnar Brulins nya bok ”Röda mejeriet” (Mat och makt förlag) är baserad på fackliga försök att få inflytande över den nya tekniken – digitaliseringen – som kom till industrin i början av 1980-talet. Det var en tid då de gamla industrierna från 1930-talet lades ner och nya byggdes.

”Röda mejeriet” är den fjärde, fristående delen i en serie av autofiktioner om behovet av att ta makten över maten. Den kommer att släppas i mitten av november och gå att köpa hos internetbokhandlarna samt i Vulkans e-butik.

Mer om Gunnar Brulin hittar du här.


”Enklast går det när jag har tur” – en ny bok om skrivande

Tony Bergvall och Andreas Svanberg ger under signaturen FMA* ut en bok om inspiration. Boken heter Enklast går det när jag har tur – 40 röster om konsten att skriva (omslagsteckning av Tobias Green) och ges ut av Effektlådan antikvariat & textproduktion i november.

I denna antologi får vi ta del av fyrtio skapande människors personliga berättelser om vad inspiration kan vara och hur de söker och finner den. En illaluktande lerpöl kan bära på lika stor inspirationspotential som ett spännande möte, ett givande samtal eller en vidunderlig konstupplevelse.

Andreas Svanberg är även aktuell med novellsamlingen Meteorologen som inte hade hjärta att säga att det skulle bli dåligt väder (Ekström & Garay förlag)


Ogjort – Doris Dahlin

Nu i höst kommer Doris Dahlins nya roman Ogjort (Ordfront förlag). Den utspelar sig i en liten västerbottnisk by, där allt är lugnt på ytan, men när städerskan Elena kommer till byn ser hon inte bara damm och smuts utan också allt det andra som sopats under mattan.

Författaren kommer bland annat att prata om boken på bokcafé Pilgatan i Umeå den 20 november. Mer om Doris Dahlin hittar du här.