Nya böcker från våra medlemmar

”Den nya tidens diktbok” av Agnes Török och Bim Eriksson

Agnes Töröks och Bim Erikssons nya bok Den nya tidens diktbok släpptes i november på Leopard Förlag i samarbete mellan författarna, ABF, LO Västsverige och Arbetarrörelsens Kulturfond.

https://www.leopardforlag.se/bok/den-nya-tidens-diktbok/


”Odon av RoseMarie Sjöberg

RoseMarie Sjöbergs nya bok ”Odon” (Faun förlag) är en roman om kamp, längtan, kärlek och svek. Det är en berättelse om att resa ut och att komma hem.

Boken handlar om Gustav och Matilda och deras kamp. Gustav söker hemhörighet efter år av irrfärder i andra länder. Han finner sin hemvist vid älven i en by där lugnet och den gilla gången till en början verkar sövande, men under ytan finns olösta knutar. En bottenlös sjö avslöjar en mörk tid i byns historia. Matilda som tillhör en annan tid, har kampen för rättvisa som drivkraft. Hon vill förändring i sina egna led trots många barn och ett våldsamt motstånd.

Boken kan köpas t.ex. hos Bokus eller Adlibris.


”Jeppe Barbaren” av Jesper Lundby

Jesper Lundby beskriver sin diktsamling ”Jeppe Barbaren” som kom ut i maj 2019 såhär:

”64 sidor uppgång, fall och förvirring, mörker, ljus, klasskamp och tandagnissel, en poetisk spårvagnsresa genom underjorden, livet vi lever och döden vi dör här i Norrköpings kommun.”

Boken kan köpas här.


”De tio årstiderna” av Peter Gustavsson

Peter Gustavsson har en lång bakgrund inom folkbildning och arbetarrörelse. I höst debuterar han som poet.

Väderlekens växlingar utgör versmåttet för lyrikverket ”De tio årstiderna”. Livets återkomst, blomning, vissnande och nedfrysning är ramen för en lågmäld poetisk vandring genom längtan, inställda uppror och den svåra konsten att leva tillsammans. Genom de trettio dikterna löper en reflektion om existensens förutsättningar i människans tidsålder – antropocen.

Mer om boken och författaren hittar du här: https://rotvaltaforlag.wordpress.com/ 

Boken kan köpas på: https://widget.publit.com/rotvalta-forlags-webbshop_3800/page/1.