Nya böcker från våra medlemmar

”Special-Kevin och piraterna” / Kalle Holmqvist & Jonas Andersson

Special-Kevin och piraterna (Beta Pedagog 2020) handlar om Kevin, en glad, fantasifull och nyfiken kille som ofta råkar ut för olika äventyr. Och så är han lite speciell, det är därför han kallas för Special-Kevin.

Boken är den första delen i en serie. Den är skriven med enkelt språk och riktar sig till barn som nyss har kommit igång med läsningen.
Kalle Holmqvist skriver böcker för både barn och vuxna. Han arbetade tidigare i många år som elevassistent på särskolan.

https://www.betapedagog.se/kampanjer/nya-barnbocker-varen-2020/special-kevin-och-piraterna


”Poeten som red med Custer – ett svenskt emigrantöde” / Björn Öijer

Björn Öijers nya roman Poeten som red med Custer – ett svenskt emigrantöde (Recito Förlag 2020) bygger på verkliga händelser.

En svensk utvandrare tog värvning i USA:s armé som menig kavallerist för att få tak över huvudet och mat i magen. Han blev samtida med sista fasen i de vitas övergrepp på indianerna.

Fler böcker av Björn Öijer hittat du bland annat här.


”Gotthart kommer aldrig längre än till förskoleklass” / Spero Etiam

Spero Etiams första roman handlar om acceptans inom skolan. Love Gotthart, före detta clown och idealist, gör en bullrande entré som lärare i förskoleklass. Han använder musik och teater för att uppnå pedagogiska mål. Men hans idéer möter motstånd. I den till synes harmoniska världen av pyssel och fri lek konfronteras han med oskrivna regler, traditioner och dolda fördomar. Han möter vikarien Marion och föräldern Raio som också kämpar för att bli tagna på allvar.

Romanen skildrar ett samhälle som försvarar traditioner, osynliga hierarkier och inbitna uppfattningar. En satirisk och ibland absurd berättelse om att stå utanför. Och att inte veta varför.

Mer om författaren på: speroetiam.eu.
Mer om förlaget: https://multatuli.se/.


”Hur han sa dekadens och hon föll” / Linda Bönström

Diktsamlingen Hur han sa dekadens och hon föll av Linda Bönström kommer ut på Thot förlag.

Crister Enander skriver på Facebook:

"Det är som ett möte mellan Kristina Lugn och Bodil Malmsten, Sonja Åkesson och en Edith Södergran i grova kängor. Ingen punk, bara svart och röd vardag, sanna ord formade till poesi av högsta halt och kvalitet."

Utdrag ur boken finns bland annat här.