Nya böcker från medlemmar

”Polly – tar ingen skit” av Mats Källblad

I juli kommer Mats Källblads nya seriealbum Polly – tar ingen skit (Albumförlaget, 2020). Miljön är arbetarklass på landsbygden.

Polly växer upp under trassliga förhållanden bland raggare och rockers. Hon hoppar av nian och börjar jobba på en bilverkstad. Polly tar ingen skit. Hon är sexton år och en jävel på att slåss.

www.matskallblad.com


”Arbetarförfattaren – litteratur och liv” – antologi

Antologin Arbetarförfattaren – litteratur och liv (Gidlunds förlag, 2020) handlar om vem som är arbetarförfattare.

Frågor som tas upp är bland annat Hur ska arbetarförfattaren definieras? Ryms kvinnorna? och Vem är arbetarförfattaren i de olika nordiska länderna?

Magnus Nilsson, professor vid Malmö högskola, medverkar i antologin och har analyserat föreningen Arbetarskrivare utifrån dels vår antologiutgivning, dels vad som publicerats i KLASS.


”Det sjunde året” av Christer Johansson

Christer Johanssons roman Det sjunde året (Lindelöws bokförlag, 2020) handlar om Vincent som inte har druckit på länge och trivs allt bättre med livet. Han är inne på det sjunde alkoholfria året. Det finns vänner som lyfter ett varningens finger och säger att det kan vara ett olycksbådande år. Det bryr han sig inte om.

Det sjunde året är en fristående fortsättning på den tidigare romanen Vakten på Kynnefjäll.


”Coronateserna” – av Rasmus Landström

Coronateserna – 21 tankar om hur man startar om ett samhälle av Rasmus Landström publicerades ursprungligen i Flamman, men ska nu byggas ut och bli en kort bok. Utgivare är Verbal förlag och tankesmedjan Katalys är med och finansierar. Den kommer även att läsas in som ljudbok på Storytel.

Boken beräknas vara ute i handeln i slutet av sommaren.


”Muntliga åtbörder” av Andreas Björsten

Andreas Björsten har kommit ut med ännu en diktsamling, Muntliga åtbörder – en lite lyrisk självbiografi, på Fri Press Förlag.

Boken går att köpa via förlagets hemsida.