Nya böcker från medlemmar

”Gränsmark” av Aino Trosell

Den 21 september kommer Aino Trosells nya bok ”Gränsmark” (Hoi förlag 2020). Mer om författaren och tidigare böcker hittar ni på: https://ainotrosell.se.

Beskrivning av "Gränsmark":

Folket på Finnmarken måste reda sig själva precis som förr i världen. Skillnaden är alla moderniteter; det finns bilar och snöskotrar, internet och GPS. Det finns eld, det finns kött, det finns boxvin till tröst i det forna Dan Anderssonlandet. Vemodet kan inte beskrivas, har ingen gräns. Gränslösa människor.

Siv Dahlin kör 16 mil var dag. Som lantbrevbärare tar hon in trakten. Personligheterna, extremerna, de nyanlända och alla historier. Ingenting händer. Det bara är. Och det är meningen. Någonting byggs upp. Och sedan är det för sent.

”Från Corona till … – 7 noveller om vad som kunde ha hänt” – novellsamling

Den 1 september släpptes novellsamlingen Från Corona till … – 7 noveller om vad som kunde ha hänt (Multatuli förlag 2020). Sju författare skriver sitt mardrömsscenario om hur följden av Coronakrisen kunde ha blivit. Vissa berättelser bygger på spänningselement, andra är psykologiskt fängslande och en del bygger på skarpa samhällsobservationer.
Rättelse

”Som det började och fortsatte – samlade dikter 1981–2019” av Andreas Björsten

Vi råkade tipsa om Andreas Björstens förra diktsamling förra gången. Hans nya bok heter Som det började och slutade – samlade dikter 1981–2019 (Bokförlaget Megafon). Rätt ska vara rätt.