Nya böcker från medlemmar

”Mössor och människor” av Ann-Louise Ebberstein

”När strömmen till symaskinerna bröts den 11 november 2004 klockan 16.05 såg det ut som det alltid gjort på CTH hatt- och mössfabrik. Kvar vid symaskinerna, i ekgolvets urgröpningar, låg dammet från ylletygerna samlat. På bordet intill stod en halvdrucken kopp med kallnat kaffe. Genom ett fönster, som någon glömt stänga, kom en svag vind. En närmare 120-årig epok hade nått vägs ände.”

Boken ”Mössor och människor” (CTH vänförening 2020) av Ann-Louise Ebberstein.

”Mössor och människor” (CTH vänförening, 2020) är en berättelse om livet på CTH hatt- och mössfabrik 1885–2004; om de män, men framför allt hundratals kvinnor, som bidragit till sin familjs försörjning i en bruksort där järn- och pappersindustrin dominerade. I skuggan av Domnarvets Jernverk och Kvarnsvedens pappersbruk har en betydelsefull del av Borlänges arbetarhistoria skapats – en historia som inte berättats tidigare.

Ann-Louise Ebberstein, uppväxt på ”bruket” i Borlänge, har skrivit fyra böcker: Borlänge Energis historia, Faluns vattenhistoria, Stora Tuna kyrka 550 år samt Mössor och människor. ”Jag bara måste få berätta om de människor som har varit med och skapat den tid vi nu lever i”, säger hon om sin senaste bok.

Köp boken här.