Utlysning av residens i arbetarlitteratur på Hola folkhögskola

Hola folkhögskola och Region Västernorrland har inrättat ett nytt residens i arbetarlitteratur! Residenset riktar sig till publicerade arbetarförfattare i litterära genrer som prosa, poesi, essäistik, grafiska romaner och biografi. Residenset vill ge tillfälle för författare att ostört ägna sig åt sitt skrivande men erbjuder även ett aktivt värdskap, exempelvis genom att arrangera möten med verksamma inom det regionala kulturlivet och besök till olika platser i regionen som kan vara av intresse.

Sista ansökningsdag: 21 mars 2021

Så här ansöker du

Länk till utlysningen och ansökningsblankett hittar du här: https://www.rvn.se/airy. Utlysningen är internationell så du behöver inte skriva på svenska, vara svensk medborgare eller vara bosatt i Sverige för att kunna söka. Ansökningsblanketten är på engelska. Kontakta oss om du behöver hjälp med översättning så hjälper vi dig.

Du behöver bifoga arbetsprover till din ansökan. För ansökande författare gäller följande:

  • Work samples: Bifoga 3–6 olika litterära texter, totalt 5–10 sidor på svenska eller engelska (eller översättningar till dessa språk).
  • Work samples description: Förutom beskrivning av bifogade arbetsprover ska du här även inkludera information om dina senaste publikationer (titel, utgivningsår och förlag. Max tre titlar).

Har du frågor eller undringar – kontakta litteraturkonsulent Cecilia Dahlbäck mail: cecilia.dahlback@rvn.se.

Varmt välkommen med din ansökan!