Nu snackar vi klass! Skriv om liv i och utanför jobbet

Under 2022 kommer Föreningen Arbetarskrivare att ge ut sin trettonde medlemsantologi. Reagerar du som vi på orättvisor och ekonomiska och sociala klyftor? Har du erfarenheter som du vill förmedla och tycker du om att skriva? Har du en text som väntar på att bli läst? Vi vill sprida berättelser om arbete och klass i form av noveller, dokumentära texter, serier och poesi som skildrar solidaritet, kärlek, hat, hopp och förtvivlan, liv och död, trotsande gemenskaper, fångenskap i arbete och arbetslöshet och drömmarna om något annat. Har du skrivit en sådan text? Skicka in den! Har du inte gjort det? Gör det nu! Vi tror att det behövs många berättelser om världen ur ett arbetarklassperspektiv och att våra berättelser kan bidra till förändring.

De tre senaste antologierna heter Världen vi lämnar (2020), Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar (2018) och Efter oss (2016). Är du nyfiken på vad dessa böcker innehåller för texter kan du beställa dem från oss. Maila Monica Pettersson: monica66acdc@gmail.com. Porto tillkommer.

Följande gäller för insända bidrag:

Max 8 A4-sidor. Använd teckenstorlek 12, 1,5 radavstånd och ett läsvänligt typsnitt (t.ex. Times New Roman). Word-format.

Döp din fil till: bidrag_arbetarskrivare2022_förnamn_efternamn.doc

För serier och andra bilder: Max 10 sidor, upplösning 600 dpi, tiff-format. Sidstorleken är 202 x 136 mm minus marginaler.

Skicka ditt bidrag senast 15 oktober 2021 till: ewabergdahl@hotmail.com