Nya böcker från medlemmar

Vardagspoesi från Malmö 

Medlemmen Martin Fransén har släppt en bok med sin poesi kallad Korsfäst för era synder. Den kostar 100 kr och kan beställas från papa_franz@hotmail.com.

Poesi från Martin Fransén – ”Korsfärst för era synder”.


Ny bok av Hanna Wikman i höst

I höst kommer Hanna Wikmans roman Ditt hjärtas slag – en motståndsrörelse ut på Federativs förlag. Hanna debuterade 2010 med boken Lift (Kabusa förlag). 

Tips från Hanna: systrarnawikman.com som hon och hennes syster har.


Ny novellsamling av Jane Morén

MEDAN VI FORTFARANDE KAN (Migra förlag, 2021) är en samling noveller om människor som lever mitt i pandemin. Alla handskas med det skrämmande hotet på olika sätt. Det är busschauffören Ernesto som drömmer om att ett nytt samhälle ska växa fram, sjuksköterskan Oscar som kämpar på akuten, spärrvakten Nirhana som betraktar människorna i livets nya teater, Omar och Marianne som tar hand om de döda, Magnus som kämpar med tvångssyndrom, Sarah som svävar mellan liv och död, det äldre paret Costas och Greta som känner sig undanträngda av de yngre. Och många fler.

Förhandsbeställ boken för endast genom 180 kr inklusive porto (2 st böcker för 300 kr) genom att swisha summan till Migra förlag på nummer: 1234205993.

Omslag till ”Medan vi fortfarande kan” av Jane Morén (Migra förlag, 2021).


”Våra döda illusioners grav” av Carl Krantz

Carl Krantz har nyss släppt boken ”Våra döda illusioners grav” (Kulturfront förlag, 2021). Så här skriver förlaget om boken:

Vallokalen ligger öde. Valet har avgjorts via eftermiddags-tv. Folk står i kö till någon galleria för att äntligen få tömma kontot. Föräldrar viskar ”tänk på att H&M ser vad du gör” vid läggdags. Och i riksdagen arbetar barn.

”Våra döda illusioners grav” är en samling med 24 satirkrönikor som publicerades i tidskriften Folket i Bild/Kulturfront mellan 2018–2021. Skribenten Carl Krantz kommenterar aktuella frågor med dräpande syrlighet, samtidigt som händelserna skildras med en stor dos humor, och illustrerade av (minst) en av Krantz egna karaktäristiska teckningar.

Carl Krantz är författare, serietecknare och illustratör. Han har skrivit och medverkat i ett flertal andra böcker, bland annat Stationen är obemannad och seriesamlingen Eviggeten – Inte helt hundra.

Omslag till ”Våra döda illusioners grav” av Carl Krantz (Kulturfront förlag, 2021).