Rapport från årsmöteshelgen 26–27 mars

I år fick vi äntligen möjlighet att träffas ”på riktigt” när föreningens årsmötesträff hölls i Sandviken helgen 26–27 mars. Vi hann bland annat med:

  • Skrivpedagogsträff som bjöd på engagemang, tips, fniss och en vilja att fortsätta dela med oss av händelser och övningar. För dig som är verksam som skrivpedagog men som inte hade möjlighet att delta på träffen: hör av dig till Henrik Johansson (johanssonshenke@gmail.com) eller Jesper Lundby (jesper.lundby@gmail.com) som var de två som höll i träffen under årsmötet.
  • Arbetarlitterära samtal med Helene Rådberg, Karin Nilsson, Göran Greider och Bernt-Olov Andersson på Kulturcentrum.
  • Middag, umgänge och uppläsningar på lördagskvällen. Spana gärna in föreningens instagramkonto @arbetarskrivare för bilder.
  • Årsmöte, stipendieutdelning och avslutande lunch.

Stort tack till alla som deltog på plats och digitalt. Och extra stort tack till er som arrangerade helgens aktiviteter!

Årsmötet i korthet

Föreningens grundare Bernt-Olov Andersson satt årsmötesordförande. Lejla Cato tilldelas Föreningen Arbetarskrivares stipendium 2022. Till styrelsen valdes Karin Nilsson, ordförande, Monica Petterson, kassör, övriga ledamöter Carola Ankarborg, Linda Bönström, Erik Haking, Magnus Gustafson, Leif Lindström, Pia Lindestrand, Mija Åhlander. Till suppleanter valdes Anna Sanvaresa, Vanessa Allerth, Anita Edman.

Uttalande från årsmötet:

Vi har ett krig i Europa och den mentala krutröken når även vårt land. Stumheten är det som drabbar oss först, sedan kommer förtvivlan, sorg, ilska och planering i tätt följd. Vi förstår inte, men rum ska iordningställas för flyktingar, vi måste ta hand om barnen. Efter det tar berättelserna och sagorna vid, orden ges utrymme, anekdoterna och skrönorna. Ja, till och med humorn är där. I detta finner vi gemenskap oavsett nationalitet, vi hittar förklaringar, förståelse och tröst. Vi är i första hand människor och släkter, som i årtusenden har berättat för varandra, förmedlat kunskap och stimulerat fantasin. Kan ni föreställa er vilken kraft? Böckerna är våra pansarskott!