Två boksläpp i Stockholm: 12 och 16 november

Boksläpp 12/11: ”Ögonblicket och andra noveller”

Den 12/11 klockan 13.30–15.00 är det boksläpp för Micke Evhammars nya novellsamling. Samlingen heter ”Ögonblicket och andra noveller” (Proletärkultur).


Boksläpp 16/11: ”Fruktansvärda arbetsplatser jag besökt …”

Den 16 november kl 18 är det releasefest i Stockholm för Henrik Johanssons nya diktsamling Fruktansvärda arbetsplatser jag besökt och de vackra människor jag där mött (Verbal förlag, 2022).

Saxat från förlagets webbplats:

Henrik Johanssons nya bok Fruktansvärda arbetsplatser jag besökt och de vackra människor jag där mött är ett poetiskt CV. En absurd och bitterljuv resa genom ett yrkesliv som börjar på praktikplatser och slutar i ett författarskap. Arbetskritiken löper som en röd tråd genom sidorna, i tät dialog med delar av den svenska litteraturhistorien.

https://verbalforlag.se/bocker/fruktansvarda-arbetsplatser/

”Henrik Johansson framstår som en av våra nya mästare i den genre som kallas arbetarlitteratur. Som kritiker, som arkeolog, som tänkare. Och naturligtvis som stilist.”

Carsten Palmer Schale i Opulens: https://www.opulens.se/litteratur/lyriska-diagnoser-med-glimtar-av-ljus/

***

”Hur träffande alla beskrivningar än känns så är jag inte alltid överens med Henrik om arbetslivets absoluta tristess men jag är mycket berörd av hans poetiska skicklighet i att uttrycka dessa av så många upplevda erfarenheter. Och det är vad poetisk berättarkonst handlar om. Att ge oss insikt i andras upplevelser och att finna det gemensamma. Den här diktsamlingen förtjänar att bli läst av många.”

Sam Carlquist i tidskriften Klass.

***

”Om det finns något positivt man kan säga om arbetsmarknaden så som den ser ut idag så är det väl att den (ibland) inspirerar till poesi av den här kalibern.”

Artur Szandrowski i Proletären: https://proletaren.se/artikel/fruktansvarda-arbetsplatser-och-de-roliga-dikter-de-ger-upphov-till