Nya böcker

”Oskiftat arv” av Mija Åhlander

Mija Åhlanders nya diktsamling Oskiftat arv (Fri press, 2023) är ute nu. Mer om boken, och hur du beställer den hittar du här: https://fripress.se/oskiftat-arv-av-mija-ahlander/. Är du nyfiken på att veta mer om Mija och vad hon har skrivit tidigare så kika in på: https://fripress.se/mija-ahlander/.


”Skogsliv vid Vänern och andra berättelser” av Mikael Engqvist

Den 19 april kommer Mikael Engqvist ut med sin första bok, novellsamlingen ”Skogsliv vid Vänern och andra berättelser” (Ekström & Garay).

Bokens fem noveller/berättelser kan, lite kortfattat, sägas handla om liv och död, ungdom och åldrande, småstad och storstad, bildning och klass.

Boken kan bl.a. köpas från Adlibris och Bokus.

Saxat från förlagets pressmeddelande:
Skogsliv vid Vänern och andra berättelser utgör fem berättelser om nu och då.
Fem berättelser om röda lacknystan och stearinvallade träskidor, om sänkta båtar och flygande likkistor, om spioner och andra skumraskfigurer.
Fem berättelser från gärdsgårdsseriernas och paprikatågens Sverige.
Fem berättelser av Mikael Engqvist.”


”Underbara människor” av Christer Johansson

Christer Johansson har släppt en ny roman, Underbara människor, på Lindelöws förlag. Boken finns även som ljudbok, inläst av Dramatenskådespelaren Christoffer Svensson.

Christer skriver: ”En historia om oväntad kärlek. En intim skildring av vad som kan hända mellan två människor som blir underbara, i varandras ögon. Så naket och personligt som jag kunde. Så nära och på riktigt jag fann ord till. Som avslutning på romanen fick jag ok från Ulf Lundell att ta med hela texten till sången Rått och romantiskt.”