Bidrag till antologi 2020

Skriv om klass

Reagerar du som vi på orättvisor och ekonomiska och sociala klyftor? Har du erfarenheter som du vill förmedla och tycker du om att skriva? Har du en text som väntar på att bli läst?

Under 2020 kommer Föreningen Arbetarskrivare att ge ut sin tolfte antologi. Genom våra antologier sprider vi berättelser om arbete och klass i form av noveller, dokumentära texter, serier och poesi som skildrar solidaritet, kärlek, hat, hopp och förtvivlan, liv och död, trotsande gemenskaper, fångenskap i arbete och arbetslöshet och drömmarna om något annat.

Har du skrivit en sådan text? Skicka in den! Har du inte skrivit den än? Gör det nu! Vi tror att det behövs många berättelser om världen ur ett arbetarklassperspektiv och att våra berättelser kan bidra till förändring.

Följande gäller för insända bidrag: 

Obs! För att ha en chans att bli publicerad krävs medlemskap i Föreningen Arbetarskrivare. Medlem blir du genom att betala in 250 kronor till pg: 290050-4.

  • För texter: Max 8 A4-sidor. Använd teckenstorlek 12, 1,5 radavstånd och ett läsvänligt typsnitt (t.ex. Times New Roman). Word-format.
    Döp din fil till: bidrag_arbetarskrivare2020_förnamn_efternamn.doc
  • För serier och andra bilder: Max 10 sidor, upplösning 600 dpi, tiff-format. Sidstorleken är 202 x 136 mm. minus marginaler.
    Döp din fil till: bidrag_arbetarskrivare2020_förnamn_efternamn.doc

Skicka ditt bidrag  senast 1 oktober 2019 till: ewabergdahl@hotmail.com. Alla insända bidrag kommer att bedömas anonymt av våra två utsedda redaktörer Hanna Wikman och Jens Paulsson.

Välkommen med ditt bidrag!

Tidigare antologier

Föreningens tre senaste antologier heter Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar (2018), Efter oss (2016) och Det arbetande folket (2014). Det går att läsa mer om dem här. Är du nyfiken på vad dessa böcker innehåller för texter kan du beställa dem från oss.