Klass nr 2-2016

omslag 72 ppi KLASS nr 2 2016
Nya numret av tidningen Klass ser mycket lovande ut. Kom i brevlådan alldeles nyss. Intressant intervju med nya ordföranden Jenny Wrangborg. Bara rubriken på omslaget ”Jag vill att vi talar om de viktiga frågorna” säger ju det mesta. Känns som ett genidrag att bjuda in Sven Wollter som kolumnist. Intressant läsning också om Ivar Los författarbostad. Något som etsade sig fast var att hans rock, halsduk och fårskinnsmössa fortfarande ligger kvar på hatthyllan. Fina detaljbilder inifrån bostaden. Glad också över att journalisten Elinor Torps viktiga arbetsplatsreportage uppmärksammas och recenseras av Beata Hansson: ”De är två mycket levande böcker och mycket sorgliga böcker som beskriver ett snabbt, slimmat samhälle, som effektiviserat bort mänskliga värderingar. Där vi slutat tänka. Där ledordet blivit Fit in or fuck off”. Magnus Gustafson, journalist, Blekinge Läns tidning.

I nr 2-2016 ute 15 juni in

” Den här tidskriften alltså… Jag är helt förundrad över hur bra den är, med tanke på vilka pyttesmå resurser den görs med. Så sjukt ambitiös med artiklar, noveller, reportage och följetonger. Den blir dessutom bättre och bättre för varje nummer. Ni prenumererar väl på den!?! Fattar ni hur ballt det är att vi har en tidskrift i Sverige helt tillägnad arbetarlitteraturen? En eloge åt Beata, Jane, och Carola och alla undersköterskor, truckförare, byggnadsarbetare etc. som gör KLASS. Spring och köp! Nr 2/2016 har jag ännu bara hunnit bläddra i, läst en novell, en dikt och ett reportage. Men det är verkligen top notch! Har bland annat läst en jättebra intervju med Jenny Wrangborg gjord av Beata Hansson.”  Rasmus Landström, litteraturkritiker, juni 2016.

 

I nr 2 intervjuar vi Victor Estby och Jenny Wrangborg, vi pratar lite med stipendievinnaren Sofia Grunditz och får läsa ett utdrag ur hennes kommande roman.
Vi får också ett kort samtal med Erik Lövendahl och Anneli Sundbom. Vi reser också till två litterära museum, Ivar Lo-Johanssons och Moa Martinsons och tipsar er om fler författares hem eller arbetslokaler att besöka. Ni får fortsätta följa vår litterära proletär Hillerberg i sin kamp för att bli erkänd, i ett 1800-talets Stockholm och ni får tips för  eget skrivande i Skrivskolan.  Kjell Eriksson skriver krönika och Sven Wollter skriver Sista ordet. Vi minns också de två nyligen bortgångna författarna Lars Gustafsson och Göran Palm och vi får träffa sotaren Mari Norborg som fotograferat på arbetet. Vi har med dikter av Sam Carlqvist, en novell av Agneta Thomassin -Svensson och vi recenserar Döden på jobbet och Jag orkar inte mer av Elin Torp, Vad sorg och smärta är av Thom Lundborg, Vi kom från överallt av Karin Brygger, Upp till kamp av Jan-Ewert Strömbäck och Sju dagar i maj av Micke Evhammar. Och som i varje nummer publicerar vi en klockren satirteckning av Robert Nyberg.

Vill du ha tidskriften 4 ggr om året? Prenumerera eller bli medlem, även organisationsmedlemskap finns. I medlemskapetingår tidningen. Läs mer om medlemskap här

Prenumeration: Sätt in 200 kr på plusgiro 29 00 50-4 . Skriv namn, adress, e-post och att du vill bli prenumerant.

Annonser till nr 3 som kommer 15 september kan lämnas fram till 20 augusti.
Annonspriser och övrig info hittar du här

Redaktionen består av: 
 Jane Morén, Beata Hansson och Carola Ankarborg. Ansvarig utgivare är Jenny Wrangborg. I varje nummer medverkar ett antal författare, skribenter, kulturjournalister, tecknare och fotografer.

2015 utkom KLASS med 4 nr. Mottagandet var positivt och efterlängtat. Läs lite om vad som skrivits om KLASS här

red

innehall