Om Arbetarskrivare

Föreningen Arbetarskrivare firade 25-årsjubileum 2015. En ung förening, men å andra sidan ser vi oss som en ny generation av arbetarförfattare i en tradition som går långt tillbaka. Ibland oss finns såväl etablerade författare som andra som väntar på sin tur att få texter utgivna och hitta sina läsare.

Arbetarskrivare behövs om verkligheten ska komma fram. Vem berättar historierna om det nya Sverige? Om hur människor far illa på arbetsplatser, i sjuk- och arbetslöshetsköer? Om hur tutaochkör-melodin har ersatt solidaritet och omtanke.

Vi skriver om arbete och kärlek, om samtal vid matbord och på arbetsplatser, om timanställningar och papperslöshet, om övertid för vissa och uppsägning för andra, om att inte kunna ta semester, om att hamna i ett Fas3-projekt.
Men det kan också handla om att känna något av livets goda, om stunder av gemenskap och lycka.
Vi skriver om arbetet och om livet som inte syns i vanliga medier annat än i undantagsfall.

Du som själv berättar, skriver eller vill skriva ner dina och andras berättelser, du är välkommen i vår förening. Vi ger ut ett månadsblad, där var och en kan skriva eller berätta något. Vi driver också skrivarcirklar, just nu en på distans via nätet. Vi vill med vår förening uppmuntra varandra att gå vidare i skrivandet. Vi samarbetar med andra organisationer, som fackförbund och ABF.

Vi ger ut tidningen KLASS sedan 2015. Vi ger också ut egna böcker, antologier, den senaste kom förra året, Landet som sprängdes, en ny är på gång till juni 2016. Vi delar ut ett stipendium en gång om året, i samband med vårt årsmöte.

Vi är idag över 300 medlemmar. Om var och en av oss värvar en ny medlem får vi dubbla chanser att synas och att uppmuntra varandra i skrivandet.

Vi behövs i dagens samhälle och Du behövs hos oss!

Välkommen som ny medlem i Föreningen Arbetarskrivare!
Medlem blir du genom att sätta in 250 kr på Föreningen Arbetarskrivare pg 29 00 50 -4

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s